Norsk  English  Deutsch  
Meny
Visthus Rorbucamping
8870 Visthus
Norway
Tlf (+47) 75 03 77 11
Fax (+47) 75 03 77 11
Email: post@visthus.com
Velkommen til Visthus Rorbucamping

Helt sør i Nord-Norge, på Helgelandskysten, finner du naturperlen Vistenfjorden - Norges reneste fjord. Ytterst i den 22 kilometer lange fjorden, ligger Visthus Rorbucamping. Beliggenheten gjør at stedet passer ypperlig for mennesker som setter pris på sjø, fiske og båtliv. Visthus Rorbucamping er bygd opp rundt en gammel landhandel. Hovedbygningen står på pæler i fjæra - nærmere sjøen kommer man ikke. Vi har eget kaianlegg rett utenfor døra. Der ligger en rekke båter klare til bruk.

I fjorden og områdene utenfor finnes de fiskeartene som er vanlige langs Norskekysten. Sei, torsk, hyse og lyr er kjent for de fleste. Hekling av sild er en morsom aktivitet, selv for de mest garvede fiskerne. Utpå sensommeren dukker makrellen opp. Dette er en vilter krabat som det er en opplevelse å fiske med stang.

Å dra opp en steinbit er for de fleste en opplevelse av skrekkblandet fryd.

Ueren, en av delikatessene, kan være vanskelig å finne for dem som ikke er lokalkjent, men tilfeldighetene kan føre til at man råker borti den. Er man først på dypt vann, kan man også treffe på fisker som brosme og lange.

Skulle man virkelig ha hellet med seg, er det fullt mulig å være blant de som drar opp ei kveite. Dette er virkelig en opplevelse for livet.

Mange mennesker føler en dragning mot fiske av anadrome arter - laks og ørret. Vistenvassdraget med Lakselva renner ut innerst i Vistenfjorden. Her kan man kjøpe fiskekort og prøve fiskelykken i et av Norges naturreservater. En fin opplevelse i flott turterreng. Båtlivet består av mye mer enn bare fiske. Først og fremst vil man oppleve hvor overveldende naturopplevelser kan være. Sjøen, flotte fjellformasjoner og uberørt natur er elementer som gir minneverdige inntrykk.

Få opplevelser er så hyggelige som å dra noen småsei, legge til land i en lun vik og grille fisken mens man slapper av og nyter tilværelsen. På en riktig fin sommerdag kan til og med den mest pysete bli fristet til å ta en svømmetur.

Som en avveksling til båt- og sjøliv, er det fint å ta seg en fjelltur - med eller uten fiskestang.

Vistenfjorden og nærliggende områder er et fint reisemål for de som driver med dykking. Vi har kompressor for fylling av luft.

Vi på Visthus Rorbucamping har gjort vårt beste for å legge forholdene til rette for at våre gjester skal kunne nyte naturopplevelsene fullt ut. Anlegget består av godt utstyrte hytter og selvbetjeningsleiligheter. Vi har mange utleiebåter. Det er også god kaiplass for de som måtte ønske å ta med egen båt.

I sammenheng med Visthus Rorbucamping har vi en butikk. Det er en vanlig landhandel. Her kan du gjøre innkjøp av dagligvarer, fiskeutstyr, suvenirer, bensin, diesel og annet.
Info: Visthus Rorbucamping rorbu camping hytte hytter cabin cabins hytteutleie overnatting utleie rental fiske fisking fishing Helgeland Helgelandskysten Vevelstad Visten
web: hah.net | info helgeland
web: hah.net | info helgeland